Избрани Новини

Емил Данчев даде 100 000 лв. за акции на ЦСКА

Спорт

02-09-2013, 14:03

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

От инвестицията на трима досега клубът събра над 300 бона

Емил Данчев е първият човек, закупил акции на ЦСКА, разбра "България днес". Агентът на Димитър Бербатов брои 100 000 лева за 50 000 броя от ценните книжа. Всяка акция е на цена 2 лева. До момента Данчев не искаше да се разбира за инвестицията му, заради което изпълнителният директор на "червените" Александър Тодоров отказваше да разкрие самоличността  на един от новите акционери. Покупката на Данчев няма да се хареса на конкурентите му в бизнеса като Лъчезар Танев например. Той не е в прекрасни отношения с Данчев, което ще сведе до минимум работата му с ЦСКА. Засега не е ясно дали самият Бербатов има участие в инвестицията в ЦСКА.

Новите шефове призоваха имена като Бербо, Стилиян Петров и Мартин Петров да инвестират в бившия си клуб. Вече двама, свързани с Бербо и Стилиян, го направиха. Кумът на Стенли - Юли Димитров, също инвестира в любимия си клуб, закупувайки акции на стойност 130 000 лева. Говори се и за бизнесмен от Благоевград, който също е инвестирал 100 000 лева. Така ЦСКА събра вече над 300 бона от продажбата на акции. Тези пари временно спасиха положението в клуба, който е на прага на фалит. Миналата седмица бяха раздадени забавени заплати на играчите, след като тарторите открито започнаха да роптаят срещу безпаричието.

Резултатът от влизането на Данчев в червения клуб вече е налице. Неговият зет Ивайло Петров-Пифа бе назначен за треньор на вратарите в школата на ЦСКА. Бившият страж на "червените" замени на поста Веселин Яневски, който дълго време бе и треньор в първия тим. Пифа е женен за дъщерята на Данчев - Ивелина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов