Избрани Новини

Дървар олекна с 1000 лв. заради незаконна сеч, дадоха му условна

Крими

03-09-2013, 13:12

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Количеството на отсечените дървета общо в трите случая се равнявало приблизително на 3,5 кубика дърва за огрев, на стойност 98 лева

Варненският районен съд наложи условно наказание и глоба на 35-годишен мъж за незаконна сеч на дърва. В три отделни случая в края на миналата година 35-годишния М. Сали е бил засичан от служители на Държавно горско стопанство – Варна да сече дърва от вида "цер" в охраняем участък на горския фонд в землището на квартал "Аспарухово", без да притежава редовно писмено позволително за тази дейност.

Количеството на отсечените дървета общо в трите случая се равнявало приблизително на 3,5 кубика дърва за огрев, на стойност 98 лева. За установената незаконна сеч в периода 27 ноември – 11 декември 2012 г. на Сали са му били съставени актове. Деянието е извършено при продължавано престъпление, като освен това мъжът е бил санкциониран по административен ред нееднократно до този момент за различни други нарушения на Закона за горите.

След постигнато в съдебна зала споразумение съдът наложи на 35-год. М. Сали наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 1000 лева. В тежест на подсъдимия са и направените разноски по делото. Споразумението е окончателно.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов