Избрани Новини

Над 6 500 топли обяда раздадени в Бургаско за 2 г.

Животът

28-09-2013, 06:31

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

2 хил. лв. събрани в "Топъл обяд" за бургаските деца

За особено нуждаещи се деца това е единственият шанс да посещават училище

6 628 обяда за 87 деца от 4 училища в Карнобат и Сунгурларе са закупени с подкрепата на благотворителната инициатива "Топъл обяд" през последните две години. В тази връзка областното ръководство на БЧК-Бургас прие и подкрепи идеята за организиране на събитие "благотворително модно ревю" днес от 19 часа в мол Странд. 

"Съвременно и иновативно е бизнесът да е социално отговорен. Подкрепяйки националната благотворителна кампания "Топъл обяд" на БЧК управлението на Странд доказва своята социална ангажираност към обществото. Добрият пример ражда добри идеи, изграждат се добри служители и граждани,  които правят добрини и така вярваме, че света става по-добро място за живеене", казаха от БЧК.

По време на инициативата през уикенда клиентите на мола ще могат да пазаруват в  магазините, като за всеки 10 лева от касовата бележка клиента ще получи 1 странди, което може да остави в касичките на БЧК.

Оставяйки своето 1 странди, което  се равнява на 1 лев, клиентите  ще имат възможността да подпомогнат осигуряването на безплатен обяд в училище през  учебна година 2013/2014 на деца сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства.
Програма "Топъл обяд“ в училище на БЧК  има за цел да подпомогне нормалното физическо развитие на децата и намаляване на заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене. Осигуряването на храна на особено нуждаещи се ученици, чрез включването им в проекта "Топъл обяд" е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов