Избрани Новини

Три прожекции на "Те отлитат" за Европейските дни на птиците

За децата е подготвен кът за изработване на птички с техниката декупаж

Три прожекции на филма на Симеон Цончев и БДЗП  "Те отлитат" ще видят бургазлии. В зала Entrance на първия етаж в Мол Галерия от 11, 14 и 17 часа в събота посетителите ще могат да се запознаят с дивния свят на няколко вида птици, застрашени от изчезване от лицето на Земята, като сред тях са и къдроглавите пеликани от бургаските езера. 

Инициативата е посветена на Европейските дни на птиците. Организатори са БДЗП и търговския център. Срещата с пернатите жители на езерата ще стане реалност и чрез снимки от изложбата "Пътуване с птиците", която ще бъде представена в продължение на една седмица на посетителите на търговския център.

За  децата пък е подготвен специален кът за изработване на птички с техниката декупаж. Отново в събота е организирана и обиколка на езерото Вая и язовир Мандра за запознаване с техния жив свят, в която ще се включат ученици от квартал Долно Езерово и еко клубове от Бургас.

В неделя изненадите продължават, като от 9 до 14 часа на укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро (на изхода на Бургас за Варна), може да погледнете през оптична тръба и бинокъл есенните обитатели на лагуната и да научите защо мигрират птиците.

Тази година инициативата Европейски дни на птиците чества своята 20 годишнина в над 30 страни от Стария континент и Азия. През всичките тези години тя се отбелязва в страната ни от Българско дружество за защита на птиците в няколко града с различни събития, сред които най-чести са излети в места близо до градовете, в които живеем за наблюдение на птици в естествената им среда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов