Избрани Новини

Созополски каратеки се завърнаха с 4 медала от Световното в Сърбия

Златен медал за клуба спечели Мирослав Димитров на ката при оспорвана конкуренция при възрастова група 18 – 21 години

Созополските каратеки от клуб "Шогун" се завърнаха с цели 4 медала от  Първенството по Шотокан карате-до на Световната карате организация SKDUN., което се проведе в сръбския град Нови Сад.

На първенството взеха участие 42 държави от целия свят и 1840 състезатели от 8 г. до ветерани.

Българския национален отбор излъчи 96 състезатели от всички свои центрове в страната развиващи шотокан карате-до.Созополският  карате клуб „ Шогун-Созопол” селектира  9  състезатели, които спечелиха общо  4  медала в условия на силна конкуренция-1 златен, 2 бронзови от индивидуални дисциплини и 1 бронзов медал от дисциплината кумите отборно.

Надпреварите протекоха в два състезателни дни на 10 състезателни терена.

Световната карате организация СКДУН е единсвената в света карате организация, която организира такъв голям кворум за състезатели от всички нива на техническо развитие в карате-начално, средно и висше майсторско ниво.

По този начин всеки състезател може да се съревновава и да премери сили със други такива със същото ниво на развитие към момента.

Според регламента на първенството състезателите са разпределени на възрасти от 8 годишни до ветерани и имат възможност да премерят сили в 5 дисциплини-за най-малките до 12 г. кихон кумите и ката, а за останалите възрасти ката, шобу кумите, ката отборно и кумите отборно.

„Шогун-Созопол” премери сили във възрастовите групи от деца до младежи и девойки в 4 от петте дисциплини и в трите нива на техническо развитие.

Златен медал за клуба спечели Мирослав Димитров на ката при оспорвана конкуренция при възрастова група 18 – 21 години.

Бронзов медал за Стилиана  Стоянова при конкуренция от 20 състезатели в групата за кадети на ката индивидуално

Бронзов медал за Антония  Петрова  на кумите отборно при майсторските степени

Бронзов медал за Антония  Димитрова на кумите индивидуално

Тези резултати децата постигнаха благодарение на ежедневни тренировки за подготовка в Клуба.

Ръководството на  Карате Клуб Шогун-Созопол с председател Христина Янакиева и старши треньори сенсей  Борис Борисов и сенсей Димитър Маринов  благодари на община Созопол за оказаната подкрепа и развитието на карате –Шотокан в Созопол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов