Избрани Новини

Мъжът на застреляната банкерка последен разбрал за смъртта й

Той вярва, че билкарят ще получи доживотен затвор

Не може един убиец да се хвали, че е защитник на българското население. Кого защитава, убивайки моята съпруга? Своето имущество - нищо друго. Не може един престъпник да бъде герой на България и да се слага на пиедестал.

Това каза пред bTV Йовчо Йовчев, съпруг на Павлинка Йовчева, банкерката, убита от билкаря Любомир Симеонов.

"Не съм добре, жена ми ми липсва. Децата ми са разстроени, наранени... Тя беше лъчезарен човек. Тръгна от възможно най-ниското ниво на банката и стигна до регионален директор на бургаски и ямболски регион", обяви още съпругът.

Йовчо Йовчев призна също така, че е разбрал последен за случилото се с Павлинка.

"Обадиха ми се от Първо районно. Поеха ме криминалистите. Първоначално не ми казаха, че е мъртва, а поискаха от мен информация. Питах ги какво е положението, а те ми казаха да не храня големи надежди, припомни си той. - Нямам претенции към разследващите органи. До 9:30 вече имаха представа кого и къде да търсят. Не знам дали убиецът на жена ми я е заплашвал директно. Не ми е споделяла да е викана в полицията".

Съпругът призна, че е провокиран да говори от писмото, което убиецът Любомир Симеонов написа от затворническата килия. В него Симеонов твърди, че е жертва на шепа високопоставени банкови чиновници, които са разработили отлична схема за изнудване на хора с добър бизнес.

"Вярвам, че ще си получи заслуженото наказание - доживотен затвор. Сигурен съм в нашето правосъдие", завърши съпругът./Източник: "24 часа"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов