Избрани Новини

Предстои вторият "Фестивал на снежните фигури - Безбог-Добринище 2014"

След успешно проведения през 2013 г. „Първи фестивал на снежните фигури – Безбог”, организаторите решиха да повторят начинанието си отново, като добавят различни елементи и атракции към събитието. Предвижда се да се направи откриващо парти в град Добринище в деня преди самия фестивал, като за целта се издигне музикална сцена, където да участват с кратки сетове артистите, които ще се изявяват на същинската част. Така ще се предизвика интереса на местното население към фестивала. Ще бъде направена и демонстрация по изграждане на снежни скулптури.
Предвижда се да се организира и празник на капамата, където всеки желаещ да покаже умението си в приготвянето на този местен деликатес, който след това да бъде дегустиран в района на сцената и да бъдат отличени и наградени победители. Ще се потърсят спонсори за осигуряване на безплатни продукти и награден фонд за участниците.
В деня на самото събитие освен самите фигури ще бъдат отново изградени музикална сцена, снежен бар, ски и сноуборд скокове, снежни къщи тип иглу и др.
Има възможност за организиране на атракция или мероприятие свързано изцяло с местните традиции и фолклор. Засега се предвижда фестивалът да се проведе отново в района на хижа „Безбог”, но при желание и по-добри условия може да бъде изместен на всяко друго подходящо място в региона.
Ще бъде осигурено и участие на повече млади таланти в правенето на снежни скулптури, както и по-добър технически съпорт на мероприятието – сцена, осветление, мултимедийни екрани.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)