Избрани Новини

Зам.-кметът инж. Стоян Благоев представи общинския план за развитие на Благоевград до 2020 г.

Публичното обсъждане, което се проведе вчера в зала 5, събра инженери, журналисти, експерти по урбанизация, представители на неправителствени организации и граждани

В него участие взеха още зам.-кметът Валери Смиленов и главният архитект Васил Тинчев.

Утвърждаване на община Благоевград като популярна и привлекателна туристическа, културна и образователна дестинация – това са част от високите цели, набелязани в документа.

Силен акцент е поставен върху съхраняването на историческото наследство и опазването на околната среда. Повишаването на жизнения стандарт на жителите в общината също е изведено като приоритет в работата на администрацията до 2020 година , заложени са и стъпки за неговото постигане.

„Особено внимание ще обърнем на всички обекти, реализирани с европейски средства“, подчерта инж. Благоев. При разработването на стратегическия документ внимание е отделено на развитието на изследователската дейност и подпомагането на стартиращите бизнес- начинания. „С тези мерки се цели трайно повишаване на заетостта и постигане на устойчив икономически ръст в региона“, изтъкна още зам.-кметът.

Важно място в общинската програма заема повишаване качеството на образованието, както и оказване на интензивна подкрепа при професионалната ориентация на младежите. По този начин ще се създаде висока добавена стойност при тяхната реализация и предпоставки за значителна превенция на младежката безработица.

Предстои общинският план за развитие да бъде внесен в Общински съвет за обсъждане.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)