Избрани Новини

Д-р Камбитов посреща утре делегация кметове и бизнесмени от Македония

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посреща утре кметове от пограничните общини на Р. Македония и бизнесмени от Македонско–българската стопанска камара (МБСК)

Срещата ще се състои от 12.00 часа в зала 101 на община Благоевград.

Над 20 представители на камарата от Македония и България пристигат в Благоевград. В делегацията са включени и първите мъже на Щип, Кочани, Делчево, Виница и други. „Бизнес без граници” е мотото на срещата, която цели да уплътни и интензифицира партньорските взаимоотношения между съседните общини от двете страни на границата.

Начело на делегацията, която идва в Благоевград за среща с кмета Камбитов, е председателят на Македонско–българската стопанска камара (МБСК) Зоре Темелковски. В деловите разговори ще участва и известният банкер Кирил Пендев, който е родом от Благоевград. Дълги години той оглавява българска банка в Скопие, сега е председател на Надзорния съвет на Македоно- българската стопанска камара. Сред основните гости на дискусионната среща са председателят на Търговско- промишлената палата в Благоевград Ромео Шатев и представители на фирми от града и региона.

Срещата в Благоевград има за цел да активизира взаимоотношенията между заинтересованите фирми и организации от България и Македония в разработването и изпълнението на проекти от двустранен интерес, свързани с изграждането на инфраструктурни обекти и проекти в сферата на селското стопанство, промишлеността и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)