Избрани Новини

Медицинска техника за над 30 000 лв. оставена без надзор

Два генератора за над 30 000 лв. са изоставени в двора на МБАЛ -Благоевград от няколко месеца насам са изложени на атмосферните условия. Те са закупени от предишното болнично ръководство с цел осигуряване на резервно захранване за новата техника в Благоевградската болница. От лятото до момента над генераторите няма изграден навес или някаква защита, която да пази скъпата болнична техника. Те бяха доставени като част от реконструкцията, модернизацията и оборудването с нова техника на МБАЛ и онкоболницата СБАЛО „Свети Мина” в Благоевград.

Вече четвърти месец скъпата техника е оставена ръждясва. Вчера новият управител на МБАЛ д-р Владимир Пандев разпореди спешно да се започне изграждане на навес над генераторите. Двата агрегата, включващи се автоматично при прекъсване на електрозахранването на Ядреномагнитния резонанс, скенера, мамографа, рентгена и другата нова техника на отделението по Образна диагностика, са отговорност единствено на охраната на МБАЛ.

Сред основните проблеми е, че техниката, е извън обхвата на 10-те видеокамери, които обхващат района на поликлиниката и Спешното отделение на МБАЛ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов