Избрани Новини

Бизнес без граници

Европа е на регионите и отдавна границите не са пречка за насърчаването на добри икономически и културни връзки между страните

Това каза при откриването на форума „Бизнес без граници" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, цитиран от "Стандарт".
Съорганизатор на събитието, което се проведе днес в Благоевград е Македоно-Българската стопанска камара. В него участваха не само кметове и общински служители, но и представители на бизнеса от двете страни на границата.

Камбитов изтъкна, че във времена на тежка финансова и икономическа криза сътрудничеството между местните власти и бизнеса е ключово за повишаване на трайната заетост и постигането на устойчив икономически ръст. Затова трансграничните програми за сътрудничество са един от основните инструменти, чрез които могат да се постигат значими резултати в регионите.

„Без добри съседи няма добър бизнес и просперитет", каза председателят на Македоно-Българската стопанска камара Зоре Темелковски. Той изрази увереност, че търговският обмен между двете държави трябва да се подобри в резултат от тясното сътрудничество между отделните региони в страните.

Целта на форума е да насърчи двустранните икономически отношения, като инициира обмяната на добри практики и партньорства между български и македонски общини и компании. Кметът Атанас Камбитов бе удостоен със сертификат за признателност, който му бе връчен лично от председателя на камарата Зоре Темелковски.
 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов