Избрани Новини

Конкурс за най-добър еликсир ще бъде проведен на Стефановден

Литър и половина вино трябва да дадат винари, за да могат да участват в конкурс за най-добър еликсир, съобщава Стандарт . Надпреварата се организира в Сандански, а заявки се приемат от майстори на божествената напитка от цялата община.

По традиция за 21-ви пореден път ще се проведе празник на младото червено вино. Всички винопроизводители трябва да доставят бутилка от 1,5 литра, пълна с еликсир. Те трябва да опишат от какъв сорт е виното, от кое населено място е гроздето, в коя местност е лозовият масив. Всеки трябва да посочи и своето ЕГН. Бутилките с вино ще се приемат в Дома на културата от 16 до 21 декември. За закъснелите има още една възможност - да донесат продукцията си на самия празник, който ще бъде на 27 декември, Стефановден.

Дегустацията и оценяването ще се извършат от специалисти - енолози, които ще определят кой ще бъде носителят на титлата "Цар на виното". "През целия празничен ден ще се лее вино на корем. Очакваме и доста туристи да посетят града ни, за да опитат от течния еликсир и да се веселят заедно с нас. По традиция насам идват много гърци", казват организаторите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов