Избрани Новини

Теснолинейката Септември - Добринище ще посрещне 80 студенти за 8-ми декември

БДЖ радушно прие инициативата на 80 студенти от различни университети в София  за пътуване по теснолинейката Септември-Добринище. Нестандартното пътуване с влак е организирано от младежите по повод предстоящия студентски празник.

БДЖ ще окаже пълно съдействие на младежката група, която за около пет часа ще бъдат част от уникално по рода си празненство в композиция на редовно пътуващ влак по маршрута Септември - Банско. Инициатива младежите са нарекли "Среднощен експрес".

Идеята на организаторите,  е да поднесат едно нестандартно преживяване на участващите в събитието студенти, като по този начин популяризират и пътуването по единствената в България теснопътна железопътна линия Септември Добринище, известна още като Алпийската железница на Балканите.

Празничното пътуване ще се проведе през нощта на 6 срещу 7 декември във влака, който по разписание заминава от гара Септември в 02:30 ч. За железниците ще осигурят два допълнителни вагона, които ще бъдат включени в състава на влака. Вагоните ще бъдат предварително оборудвани от организаторите с озвучителна техника и светлинни ефекти. За допълнителното осигуряване на празнична атмосфера ще допринесе и украсата от балони, конфети и други парти артикули.

Музикалната атмосфера във влака ще премине през почти всички стилове музика. За доброто настроение на пътуващите студенти ще се погрижат и участници в популярни телевизионни формати, които ще допринесат за музикалното оформление с изпълнения на живо.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)