Избрани Новини

Архитекти и инженери обсъдиха проекта за пътната част на ЛОТ 3 на АМ „ Струма ”

Инж. Асен Антов, изпълнителен директор на Национална компания "Стратегически инфраструктурни проекти" (НКСИП), и инж. Даниела Пенева, ръководител на проектантският екип на обединение "Виа План – Амберг", представиха на 5 декември в Благоевград етапността на проекта за лот 3 на магистрала "Струма" и трасето на аутобана. На срещата присъстваха кметове на общините, през които преминава магистралата.

Община Благоевград планира изграждането на логистичен център в района непосредствено до северния портал на тунела при с. Железница, където е предвидена връзка за вливане/отливане на движението по време на строителството на тунела и в случай на аварийни ситуации по време на експлоатацията му. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов изрази желание връзката да бъде съобразена с инвестиционните планове на общината. Според постигнатото съгласие въпросът ще бъде подробно разгледан до края на януари 2014 г.
Главният архитект на община Сандански Васка Терзиева постави въпроса дали в рамките на подготовката и изграждането на трасето на лот 3 ще бъде възможно изпълнението на етапна връзка в края му, която да служи за връзка с изграждащия се лот 4. Постигнато беше принципно съгласие.
По въпроса за местоположението на селскостопанските надлези и подлези, поставен от арх. Терзиева, инж. Даниела Пенева обясни, че местата им ще бъдат ясни след окончателно уточняване на пътните възли и общините ще бъдат запознати с тях.
Методи Цонев, кмет на кметство с. Покровник, потърси възможност трасето да бъде изместено в източна посока, за да не засегне селото. Беше изяснено, че то остава встрани от магистралата, която не може да бъде изместена на изток поради наличието на концесия и зароди решението по ОВОС.
Емил Илиев, кмет на община Струмяни, благодари на екипите на НКСИП и проектантите за бързата реакция във връзка с пътен възел "Струмяни – Микрево", при което е избегнат конфликт с европроект на общината на стойност 6 млн. лв.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)