Избрани Новини

Община Банско със запорирана сметка

Неприятна изненада получи Община Банско в навечерието на Коледа и броени дни преди откриването на ски сезона - запорирани сметки. Причината е задължения отпреди повече от 10 години, съобщи на пресконференция кметът Георги Икономов.

До нелепата ситуация се стигнало след решение на Върховния административен съд от края на миналата седмица, че кметството дължи 800 000 лева на благоевградската фирма "Благоустройствени строежи" за асфалтиране на пътя Добринище - хижа "Гоце Делчев". Така общинската хазна се оказала блокирана от петък.

През 2002 г. Общината провела конкурс за ремонт на пътната отсечка с дължина 4,5 км и определила за победител "Благоустройствени строежи" с ценова оферта от около 300 000 лева.

От Общината, тогава управлявана от Георги Тасков, си затворили очите и не предприели мерки за решаване на заплетения казус, а ощетената фирма завела дело, за да си получи парите.

"Сметките са ни запорирани вече пети ден. Това е голяма сума, няма как да я платим наведнъж. С толкова средства предвиждахме през следващата година да изградим нова детска градина", коментира градоначалникът на Банско. Той допълни, че се водят преговори с фирмата за разсрочване на плащанията.

В ранния следобед днес от Община Банско съобщиха, че запорът е вдигнат след постигнато споразумение с "Благоустройствени строежи" за покриване на задълженията на вноски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов