Избрани Новини

Служители на "Пазари" в акция: "Рони ли се гроздето в торбата"

Мисия Варна

12-12-2013, 14:03

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Историята започва с покупката на чепка грозде от пазар "Часовника"

Във вихъра на плодзеленчукова драма се оказа общинското търговско дружество "Пазари". На служителите на фирмата се наложи да влязат в акция "Рони ли се гроздето в торбата", а на ръководството да пише писмо с обяснение по същия въпрос, до ресорната комисия в Общинския съвет на Варна. 

Историята започва с покупката на чепка грозде от пазар "Часовника". Клиентът харесал грозде с етикет "неронливо", платил, сложил го в торбата и тръгнал. Малко след покупката обаче установил, че голяма част от чепката, при съхранението й в пазарската торба и при движението на същата е започнала да се рони.

Недоволен от качеството на продадената му стока, той веднага е уведомил служителите на "Пазари" ЕАД на пазарна площадка "Часовника", за да му съдействат за изясняване на въпроса и неговото решаване.

Служителите незабавно извършили проверка дали се рони гроздето, купено от посочената търговска маса. Оказало се, че сортът на плода отговаря на етикета "неронливо". Ронливото се съхранявало в отделна касетка. Партидата обаче, се случила не много качествена. Затова и чепката се изронила. От същата партида продавали и по другите маси, установила още проверката. 

Още преди да пристигнат служителите от "Пазари", търговецът предложил да върне парите на разлютеният купувач. Той отказал, а от служителите поискал да накажат продавача. 

Било му обяснено обаче, че служители, няма правомощия да санкционират търговеца за това обстоятелство, и ако клиента желае може да пусне сигнал в Комисия за защита на потребителя. Наред с това на ядосания купувач отново му било предложено, да му бъде възстановена сумата, заплатена за изроненото грозде.

В крайна сметка същият се е съгласил и търговецът му е върнал парите. Въпреки това, клиентът написал жалба до комисията "Собственост и стопанство" към Общинския съвет, която ресорно отговаря за фирма "Пазари". В нея подробно разказал за ронливото грозде. Така на ръководството на "Пазари" се наложило да пишат обяснение за изронената чепка до председателя на комисията по собственост. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов