Избрани Новини

Пияните пациенти вече ще плащат такса в Спешното в Благоевград

Такса за пияни пациенти въведоха в Спешното отделение в Благоевград. Отделно от нея ще се заплаща и всяка манипулация за изтрезняване по определени от Здравното министерство цени.

Така от болницата в Благоевград се надяват да намалят потока на подпийнали пациенти, които често тормозят останалите болни и персонала, предаде БНТ.

По трима-четирима пияни на нощ се налага да преспиват в Спешното отделение в Благоевград, защото са неадекватни. Броят им се увеличава през почивните и празнични дни, когато много студенти се връщат пияни от дискотека и отделението се превръща в изтрезвително.

"Някои спят, някои буйстват, искат да се бият, искат да бият пациентите, които са действително болните", обяснява д-р Владимир Рабаджийски - началник на Спешно отделение в Благоевград.

Спешното отделение пое пияните в града, след като беше закрито заведението за отрезвяване към полицията.

До този момент грижите за изтрезняването на пациентите са били безплатни, а рисковете, които поемат лекарите, са големи.

"Ако имат някое придружаващо заболяване, да кажем паднал и се ударил, това е доста тежко за диагностициране при пияните", обяснява д-р Рабаджийски. 

По-възрастните хора приемат тази такса за нещо нормално, но студентите в Благоевград реагират остро.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов