Избрани Новини

Православната лектория пресъздаде библейската история на Рождество Христово

Библейската история на Рождество Христово оживя в православната лектория на Център по изкуствата, която се проведе днес във възрожденския квартал „Вароша“ в Благоевград. Святата история бе пресъздадена от отец Андон Шавулев и отец Петър Стефанов, експонирани бяха и рисунките на децата от всички класове по приложно изкуство на комплекса. Общата изложба бе озаглавена „Коледа в багри“, а на нейното представяне присъстваха и преподавателите на младите творци Лидия Асенова, Даниела Механджиева, Огнян Механджиев и Гергана Михова.

Целта на лекторията, която представиха свещениците от храм „Въведение Богородично“, бе да спомогне за съхраняването на българската духовна и културна идентичност, както и да създаде по-добри условия за младежко общуване и творческа самоизява на децата.

Съвместната инициатива между Център по изкуствата, Църковно настоятелство към храм „Въведение Богородично“ и община Благоевград е част от тазгодишната коледна програма, а творбите на малките артисти ще останат експонирани до края на годината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)