Избрани Новини

Поканиха кмета на Разлог да кумува на 68 сватби

Поканиха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев за кум на всички двойки  честващи през тази година златни и сребърни сватби в община Разлог. Дамите с 50 годишен стаж в брака Милка Найденова, Бакина Гахова, Катерина Манушкина и Нина Кисова с 25 годишен стаж в семейния живот отправиха нетрадиционна покана към градоначалника на Разлог – да бъде кум на 68 двойки. След като инж. Герчев прие поканата бяха уточнени детайли по церемонията.

Честването на златните и сребърни сватби ще се проведе утре, на 14-ти декември от 19:00 часа в ресторант „Мурата”. През тази година заедно своите златни и сребърни сватби ще честват 68 двойки. 15 са двойки честващи златни сватби,  53 честват сребърни сватби.

По време на тържественото отбелязване на сватбените юбилеи ще бъдат спазени и ритуалите по предаване на питка хляб и огън – символи на любовта и семейното огнище от ръцете на златните юбиляри през ръцете на тези с 25 годишен семеен живот в ръцете на най-младото семейство в Разлог. Всички празнуващи двойки ще се подпишат и в летописната книга.

Традицията за масово празнуване на сватбените юбилеи в Разлог е от 1985 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)