Избрани Новини

С коледарско шествие започва съботният ден в Благоевград, Дядо Коледа и Снежанка идват на площада

Съботният ден в Благоевград започва с коледарско шествие на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "В.Левски". Над 50 ученици, облечени в атрактивни коледарски носии ще стигнат точно в 10. 00 часа на площад „Македония” . Те ще тръгнат  от учебното заведение и по централната улица „Тодор Александров”  ще стигнат до площада. По време на шествието  учениците ще раздават късмети на жителите и гостите на града. „Коледно утро” ще започне от 10. 00 часа на площад „Македония”. Специална визита на децата ще направят Дядо Коледа и Снежанка, както и актьори от Благоевградски младежки театър. Много изненади за малки и големи е подготвила трупата на Бранимир Митов и Пролет Трифонова.

Премиерата на „Тебеширена приказка” е другата изненада от почивния за децата, но работен за техните родители съботен ден. Постановката на режисьора Магдалена Митева започва в 17.00 часа в Младежки дом. Артистите от Куклен театър Елеонора Кулинска, Анна Секулова и Атанас Филипов ще разкажат на малчуганите една приказна история за оживелите рисунки на асфалт. Тези рисунки ще намерят своето място в света на възрастните с помощта на децата.

Истински музикален празник за малки и големи е подготвил екипът на Народно читалище „Никола Вапцаров .  От 17. 30 часа в големия салон на читалището започва „Коледен бароков концерт”. Специално участие в него ще вземат изпълнители от София и Стара Загора. Възпитаниците на читалището от Детската музикална школа също ще разкрият музикалната магия.

„Сребърен  звън” е името на коледния концерт на класа по пиано с преподавател Златка Стойчева. Възпитаниците на Център по изкуствата ще излязат в 18.00 часа на сцената в Аудиториума на Американския университет в Благоевград. Концертът е в две части. Първата е за любителите на класически пиеси като тези на Брамс, Моцарт, Сеневил, Лифарт и съвременни композитори. Втората част на концерта е посветена изцяло на  коледните  изпълнения.

По традиция 18:00 часа  е отреден и за коледна приказка във фоайето на община Благоевград. Най- малките отново ще могат да чуя любими детски приказки от атрактивни разказвачи в „Часът на разказвача”.

От 18. 30 часа, в зала „Яворов” ансамбъл „Пирин” ще представи песни и танци от Югозападна България. Благоевградчани ще могат да чуят и видят както характерни носии, така и познати танци. „Виено, кършено от три ката” е последният спектакъл от цикъла на ансамбъла. 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов