Избрани Новини

Ски легенди откриха сезон 2013-2014 г. в Банско

Със състезание "Победи шампионите", участие на ски-легенди и други мероприятия, в Банско бе открит ски-сезон 2013-2014-година.
Кулминацията на старта на ски-сезона в зимен център №1 на Балканите бе спускането по писта "Алберто Томба" на ски-учители и легенди в ските. В него участваха почетният гражданин на Банско и 5-кратен носител на Световната купа Марк Жирардели, носителят на СК в спускането французинът Люк Алфан, словенецът Юре Козир и Петър Попангелов, предаде Нова телевизия.
Точно в 12:00 часа всички те се спуснаха по пистата с транспарант: "Банско - най-добрият ски курорт в България". Малко по-късно на финала към четиримата се присъедини и самият Алберто Томба, а към небето и долината между върховете Тодорка и Вихрен полетяха фойерверки.
В състезанието "Победи шампионите", между 15-те врати по трасето, се спуснаха Попангелов, Жирардели, Алфан и Юре Козир. От останалите участници, сред които деца и възрастни, най-бърз бе Владимир Попов. Той бе първи с време 24.49 секунди. Победителят и останалите четирима имат право на участие в следваща игра "Ловци на съкровища".
В откриването на Бъндеришка поляна в 12:30 часа се включиха музикалните звезди Лора Караджова, Криско и 100 кила.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов