Избрани Новини

Кметът на Благоевград с национален приз „Социален кмет –партньор” за 2013 г.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе удостоен с наградата на Синдиката на българските учители „Социален кмет –партньор” за 2013 година. Призът му бе връчен на тържествена церемония, която се състоя в петък в столичния Парк хотел „Москва”. Д-р Камбитов получи високата награда лично от председателя на синдиката Янка Такева и председателя на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер.

Кметът на община Благоевград бе номиниран за „Социален кмет-партньор” от Синдиката на българските учители към КНСБ Благоевград. Номинацията е следствие от повишената ефективност на работата в социалната сфера, подобрената комуникация между кмета и синдиката, подписването на Колективния трудов договор в сферата на образованието, оптимизирането на вътрешните правила в детските градини, както и увеличението на заплатите на служителите в детските ясли и детските кухни на територията на общината. Справка в регистрите на община Благоевград показа, че такова повишение на възнагражденията не е правено от 15 г. насам и се прави за пръв път от 1998 г. 

На тържествената церемония кметът Камбитов благодари за приза и доверието, оказано му от Синдиката на българските учители. „Наградата „Синдикален партньор- кмет“ за 2013 г. е признание за работата на моя екип, но и задължение за нейното подобряване. Надявам се догодина отново да се срещнем тук с всички вас и да не успеем да преброим изпълнените задачи и  постигнатите върхове ”, допълни Камбитов. Той отбеляза, че няма да прави обещания, но ще подкрепя синдикалистите и ще търси с тях оптималните решения, начини и подобрение не само на условията на работа, но и на начина на живот в община Благоевград.

Сред официалните лица на церемонията бяха председателят на Европейския синдикален комитет по образование Мартин Ромер, председателят на синдиката Янка Такева, представители на държавната власт, политици, образователни дейци, учени, учители и гости.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)