Избрани Новини

Рафтъри откриха екоселище в Кресненското дефиле

Туризъм

15-12-2013, 15:41

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Италиански учен ще строи екоселище в България

Екоселище, изходен пункт за туристически дестинации, откри клуб, практикуващ екстремни спортове в Кресненското дефиле, предаде БГНЕС.

Инициативата е на столичния клуб "Адвенчър нет", практикуващ рафтинг, каньонинг, колоездене и други, наложили се напоследък развлечения, осъществявани на територията на общините Кресна и Симитли.

Екоселище "Дебели дъб" на близнаците Емилия и Емил Бегунови стана факт в село Стара Кресна и е построено със съдействието на кмета на община Кресна Илиян Кръстев. Той лично е присъствал на откриването, станало вчера след обяд. Дебелият дъб е втората база на рафтърите в Кресненското дефиле. Първата "Адвенчър нет" построи преди 4 години край "Правия" тунел на входа на дефилето откъм Симитли. Клубът практикува от 10-ина години екстремните спускания с лодки по буйните води на река Струма. Организираните от клуба, почитатели на екстремните спортове от цялата страна, практикуват още каньонинг, колоездене в района на Стара Кресна и други населени и живописни места в полите на Пирин. Базата, която е построена в съседство с двата вятърни генератора над дефилето ще се ползва за обучение и нощувки.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов