Избрани Новини

Община Гърмен подава ръка на осиротели дечица дни преди Коледа

За първи път, на 21 декември 2013 г., община Гърмен организира  в читалище „Искра-1924” с. Гърмен, Благотворителен коледен концерт за набиране на средства в помощ на децата сираци от 0-18  години. Благотворителният коледен концерт е финал на инициативата за подпомагане на децата сираци от община Гърмен „Да подадем ръка”.

Освен, че ще подпомогне тези деца, Благотворителният концерт ще приобщи жителите от общината към една благородна кауза, която се надяваме да стане традиция и съпътстващо коледните празници културно мероприятие.

В подготовката и реализацията на благотворителната кауза се включват учебни заведения, детски градини и читалища. Кампанията е подкрепяна и от представители на местния бизнес, на неправителствения сектор, общински съветници, кметове и кметски наместници на населени места, партньори и приятели на общината.

В продължение на месец, преди концерта, върви набирането на експонати и предмети, които се изработват в училищата, детските градини, местни майстори и граждани. Преди самия концерт ще има Коледен базар, на който ще бъдат предложени и всеки срещу дарена от него сума ще може да ги откупи.

Цената на Благотворителния концерт също ще се определя от всеки индивидуално. В кутиите, които ще бъдат във фоайето на читалището, всеки ще дари сума, според възможностите си.

Събраните средства от закупените експонати на благотворителния базар, както и даренията, ще се разпределят между децата сираци от общината от 0-18 години, от комисия, съгласно разработените за целта Правила, одобрени от кмета на общината - г-жа Минка Капитанова.

Инициативата за набиране на  средства, в помощ на децата  сираци от община Гърмен, е дълбоко социален и хуманен процес.

Приобщаването на широк кръг от местната общност към тази благородна кауза е престиж за жителите от община Гърмен и безспорно доказателство за милосърдие и доброта, за социална и морална ангажираност към съдбата на децата и младежите – нашата инвестиция в бъдещето.

Всеки, който желае може да дари парични средства на Благотворителния коледен концерт  или по банков път .

Празничната програма ще започне в събота - 21 декември 2013 г. в 14.00 часа – Коледен базар, последвано  от Благотворителен концерт на ученици и самодейци от  общината, и славеят на македонската песен – Боряна Карпузова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов