Избрани Новини

Близо 8 хил. кутии контрабандни цигари сгащиха в магазин

Крими

18-12-2013, 09:58

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Контрабандни цигари сгащиха граничните на Лесово

Освен тях са открити още 329 кутии цигари с акцизен бандерол, които обаче също са иззети, тъй като митничарите установили, че обектът не притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия

Голямо количество от 7 472 кутии или 149 440 къса цигари без акцизен бандерол са иззети от търговски обект за хранителни и битови стоки в гр. Сливен при проверка на служители от Митница Бургас.

Контрабандните цигари са от 17 различни търговски марки. Освен тях, в магазина са открити още 329 кутии цигари с акцизен бандерол, които също са иззети, тъй като митническите служители са установили, че магазинът не притежава разрешение за търговия с тютюневи изделия, съгласно разпоредбите на Закона за акцизите и данъчните складове.

При проверката митническите служители са открили в магазина и 44 литра наливен етилов алкохол в туби и бутилки с неустановен произход и производител. Търговският обект е собственост на едноличен търговец от Сливен. 
По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК, което се провежда под надзора на Районна прокуратура Сливен. Работата по случая продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов