Избрани Новини

Албена Ситнилска за втори път спортист №1 на Благоевград

За втора поредна година спортист №1 на Благоевград е многократната европейска шампионка по таекоун-до и световна шампионка по кикбокс Албена Ситнилска. В категорията за деца и юноши престижното отличие грабна бронзовият европейски медалист по бокс Емануил Богоев. Победителите станаха ясни на тържествена церемония в зала „Скаптопара”, а отличията бяха връчени от кмета Атанас Камбитов. Специално за тържеството от столицата дойдоха световната шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова и бронзовият олимпийски медалист Тервел Пулев. Преди церемонията на среща с д-р Атанас Камбитов Мария Петрова обяви, че започва изграждането на център за художествената гимнастика в Благоевград, което ще допълни състезателната палитра на града с един от най-атрактивните и популярни спортове в страната.

До месец ще бъде готова новата мултифункционална зала в двора на 3 ОУ, а а изграждането на нов плувен басейн в Благоевград ще започне през 2014 година, разкри кметът Камбитов. „Без вашия пример, без вашите шампионски усилия и воля всички подобрения и нови спортни съоръжения нямаше да имат смисъл”, обърна се той към номинираните и изтъкна, че няма по-голям обединител от спорта и няма друго явление, което така да сплотява цялата нация във времена на исторически предизвикателства.

Призовете на подгласниците в двете категории връчиха Тервел Пулев и Мария Петрова, които не скриха удовлетворението си, че са в Благоевград, заобиколени от толкова талантливи млади спортисти, които са бъдещите шампиони на града и страната. Сред наградените за 2-ро, 3-то, 4-то и 5-то място в отделните категории бяха Георги Гайдарджиев, Красимир Костадинов, Ейми Тасева, Кристина Иванова, Любомир Бакалски, Сашо Андреев, Георги Цурев и Антон Огорелков.

За треньор №1 на Благоевград бе определен Теодор Козладеров, а призът за отбор №1 на Благоевград отиде при хандбален клуб „Интер-Академик”. За пръв път на тазгодишното издание на церемонията бе връчена награда за цялостен принос към спорта в Благоевград. Тя бе връчена от зам.-кмета Валери Смиленов, а нейни лауреати станаха проф. Иван Кадийски, Иван Пелтеков, Божидар Багашев, Славчо Моралиев, Виктор Андонов и Кирил Петров.

За доброто настроение се погрижиха ансамбъл „Пирин”, Биг Бенд-Благоевград, танцов клуб „Карат”, танцов клуб „Астра”, клуб по спортни танци „Благоевград”, клуб по художествена гимнастика „Левски”-София и клуб по акробатика „Акротамп”-София, клуб по таекуон-до „Фолкън”, брейк група „Гоблинс” и гимнастици от клуб „Любчо Солачки”, а футболни демонстрации представи Цветан Черкезов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)