Избрани Новини

Зам.-кметът Смиленов откри Интерактивен кабинет в ЦДГ № 1 „Видрица”, меси погача в Дом за стари хора

Интерактивен кабинет отвори врати в ЦДГ № 1 „Видрица” в Благоевград. Зам.-кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, заедно с началника на отдел „Образование” Любомир Станишев посетиха детското заведение, където малчуганите ги посрещнаха с коледна програма с народни танци, песни и коледарски наричания. След танцовото представление бе открит и поредният интерактивен кабинет. Той ще позволи на най- малките да се запознават с различни теми от ежедневието, с уроци за вредни и полезни навици, хранителни режими и други интересни теми по достъпен за тях начин. Зам.- кметът Смиленов бе категоричен, че се търсят най-добрите методи, за да могат децата да развиват своите качества от малки, да се достига по- лесно до техния свят  и да формират в себе си полезни навици, които да им служат в живота.

След детската градина зам.- кметът Смиленов, заедно с главния експерт „Социална политика” на общината Мила Соколова посетиха и Дома за стари хора „Света Петка” в кв. „Струмско”. Ученици от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов” бяха подготвили за възрастните хора тържество, посветено на месенето на хляба и присъствието му на трапезата не само като хранителен продукт, но и като символ на труда. Отец Павел от храм „Свети Димитър” пък припомни, че „никой не е по- голям от хляба”.

Кулминация на тържеството беше замесването на пита хляб , в което заедно с учениците участваха и бабите от дома и специалисти от организацията "Мрежа хлебни къщи". Върхът на атракцията беше включването на зам.- кмета Смиленов в замесването. Той показа сериозни умения в тази сфера, при това не само замеси тестото като професионален хлебар, но и го разточи доста умело под одобрителните погледи на възрастните хора.

В края на срещата между поколенията, представителите на община Благоевград получиха ръчно изработени подаръци, сред които сурвачка и украса за елха.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)