Избрани Новини

Дежурният лекар Евтим Тимчев от спешния център в Благоевград счупи ключица при транспортиране на пациент за столицата

Дежурният лекар Евтим Тимчев от спешния център в Благоевград счупи ключица при транспортиране на пациент за столицата, съобщава БГНЕС.

Инцидентът с д-р Тимчев стана към 17.30 часа вчера на бул. "Цар Борис III" в София. Дежурният лекар в ЦСМП-Благоевград вчера бил в линейката при втория му транспорт за деня до УМБАЛСМ "Пирогов".

Д-р Тимчев и медицинският специалист Николай Милчев транспортирали за София 52-годишен с мозъчен хематом, получен при падане в Благоевград. Линейката “Опел” с водач Иван Тренчев тръгва за София в 16.20 часа. През цялото време транспортираният пациент Максим Янчев обаче буйствал. В района на квартал "Овча купел" д-р Тимчев преценил, че пациентът става некотролируем и затова започнали да му правят инжекция с диазепам. Той и Милчев се изправили, за да обслужат пациента. На кръстовището при "Красно село" линейката, която се движела с включена светлинна и звукова сигнализация, е засечена от друг автомобил. За да избегне удара, водачът Тренчев натиска спирачки. Д-р Тимчев полита и се блъска в преградата между водача и салона с пациента. Върху него пада и специалистът Милчев. За щастие водачът е овладял линейката и не се е стигнало до сблъсък. След като доставили пациента до "Пирогов", екипът се прибира в Благоевград.
След направените му изследвания, които са установили фрактура на ключицата, контузеният д-р Тимчев е консултиран от ортопед и приет в отделението по травматология на МБАЛ. След като рамото му е обездвижено, късно снощи е освободен за домашно лечение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов