Избрани Новини

Невиждана драма! Левски острани ЦСКА с 7:6 след дузпи

Двата отбора изпълниха по девет дузпи докато излъчат победител

Левски и ЦСКА сътвориха истинска драма в мача реванш за Купата на България. Двата отбора не успяха да си отбележат гол цели 210 минути и се стигна до дузпи, където сините се оказаха по-концентрирани, пише Sportonline.bg.

Титулярен вратар на "армейците" беше алжирският играч Райс М'Боли, а в първите 11 започнаха също Мартин Петров и Ивайло Чочев. За Левски интересното в състава бе участието като титуляр на Пламен Димов, продиктувано най-вероятно от липсата на португалеца Нуно Пинто, който изигра последния си двубой за левскарите. Ларсен Туре също започна, а Макриев водеше атаката, вместо Генков. По трибуните на стадион "Васил Левски" имаше около 10 хиляди души, а един до друг в ложата застанаха легендата на Левски Георги Иванов - Гонзо и бившият директор на "Герена" Иво Тонев.

В 12-та минута младият Ивайло Чочев, който през целия полусезон демонстрира добра форма пробва удар от около 20 метра, който бе спасен от стража на домакините Пламен Илиев. Секунди по-късно "червените" пропуснаха идеалния шанс да открият резултата. Марто Петров центрира от корнер, Макриев изпусна Венци Василев, който от границата на малкия пеналт с глава стреля над вратата. В 32-та минута събитията отново бяха пред вратата на Гаджев и компания - този път Менди удари греда с глава след центриране на Марсиньо.

В края на първата част страстите в двубоя взеха връх след като Старокин се блъсна в М'Боли след центриране в пеналта на алжиреца. Играчите на двата отбора образуваха малко меле, което бързо беше разбито от главния рефер Цветан Кръстев с жълти картони. В началото на второто полувреме двете агитки решиха да изпъкнат пред играчите и показаха страхотните си хореографии, като пистата на стадион "Васил Левски" се напълни с доста факли и димки.

В 54-та минута дойде ситуацията, която ще бъде най-дискутираната тема в следващите няколко дни. След силен удар на Милисавлиевич извън "синия" пеналт топката срещна ръката на Димитър Макриев. Главният съдия Кръстев не видя или прецени, че играта с ръка на Макриев е била неволна, но на видеоповторенията ясно се вижда, че тя не беше долепена до тялото.

Целият щаб на ЦСКА, начело с треньора Стойчо Младенов, скочи на крака, но дузпа не бе отсъдена.

В 67-та минута Марсиньо бе изведен очи в очи с Пламен Илиев, но Даниел Димов се върна и в последната секунда успя да избие от краката на легионера. В 84-та минута Гаджев намери резервата Вутов на добра позиция и младокът стреля силно, но М'Боли спаси. Секунди по-късно "сините" искаха дузпа след изстрел на Гари Родригес, но такава не беше отсъдена. До края голове нямаше и се стигна до две продължения от по 15 минути.

В началото на първото продължение Владимир Гаджев бе заменен принудително от Алехандро Перез заради травма, която получи в средата на второто полувреме. Това може а се окаже последният мач на любемецът на "синята" публика, тъй като за него има запитвания от холандски и белгийски отбори. Двата отбора се стараеха, но в първите минути на продължението не успяха да стигнат до опасни положения пред една от двете врати и се бориха за преимущество в средата на терена. Все пак в 97-ата минута Косоко проби добре отдясно и пробва изтрел от малък ъгъл, Пламен Илиев боксира и топката стигна до Сидибе, който опита неуспешно задна ножица. В 118-ата минута Дъстли Мюлдер напредна по десния фланг и пробва центриране, но отбраната на "червените" предотврати по-сериозна опасност.

През вторите петнадесет минути двата отбора очевидно провършиха физическите сили и трудно достигаха ди двете врати. В 112-ата минута Гари Родригес получи добър извеждащ пас вляво и върналият се в защита Гъргоров го фаулира. При последвалото изпълнение на нарушението Родригес пробва директна стрелба, но изтрелът не затрудни М'боли. В 115-ата минута влезният като резерва по-рано Косоко куриозно бе заменен от Антон Карачанаков. Три минути по-късно Перез намери чудесно Родригес на дясното крило, той още с поемането на топката елиминира защитник на ЦСКА, навлезе в наказателното поле, но центрирането му в последния момент бе избито в корнер. В последната минута след фал на Карачанаков срещу Мюлдер двата отбора се сдърпаха, но до нищо по-сериозно не се стигна. Така след общо 210 минути двата отбора не съумяха да си отбележат гол и след двете нулеви равенства се стигна до дузпи.

За последно през 2006 двата отбора трябваше да изпълняват дузпи в мач един срещу друг, като това се случи на финала на Суперкупата на България. Жребият отреди дузпите да бъдат изпълнявани пред сектор "Г', а пръв да започне тимът на ЦСКА. Емил Гъргоров бе първият изпълнител и ударът на опитния играч срещна напречната греда. За Левски пръв дузпа би Гари Родригес, неговото изпълнение бе безкомпромисно и даде преднина на "сините". Последва дузпа на Антон Качанаков, младокът прати топката право в левия ъгъл и не остави никакъв шанс на Пламен Илиев. Димитър Макриев бе следващият избранник на Тони Здравков и той не разочарова, правейки резултата 2:1 за Левски. Тодор Янчев застана зад топката за третата дузпа за ЦСКА, Пламен Илиев уцели ъгъла на удара на Янчев, но топката мина под плонжа му и влезе с немалка доза късмет. При следващата дузпа М'боли спаси изпълнението на Ларсен Туре и така резултатът остана 2:2. Апостол Попов непоколебимо направи 3:2 за "червените", а при ответната дузпа Станислав Ангелов хладнокръвно изравни. Петият изпълнител за ЦСКА бе Ивайло Чочев и младокът вкара безупречно за 4:3. С последното изпълнение се нагърби юношата Антонио Вутов, който непоколебимо прати топката в десния ъгъл на М'боли. Венци Василев не пропусна при 6-ата дузпа за ЦСКА. Даниел Димов имаше право на отговор и той не сгреши. Капитанът на ЦСКА Валентин Илиев пропусна следващата дузпа за ЦСКА, което донесе огромна радост за "сините", но Кевин Бру не успя да донесе победата за Левски. Джаксън Менди направи резултата 6:5 за ЦСКА, а Алехандро Перес върна равенството 6:6. Деветата дузпа за "червените" изпълни Сидибе, но със страхотна намеса Пламен Илиев спаси. Дъстли Мюлдер имаше шанса да затвори мача и не го пропусна.

ЛЕВСКИ 0:0 ЦСКА (7:6 след дузпи)

Левски: 23. Пл. Илиев, 2. Мулдер, 4. Ангелов (к), 6. Старокин, 7. Макриев, 11. Родригес, 18. Б. Цонев (10. Вутов - 59'),

25. Д. Димов, 35. Пл. Димов (75. Бру - 75'), 45. Гаджев (5. Перез - 91'), 59. Туре

Резерви: 1. Блажевич, 5. Перес, 9. Генков, 10. Вутов, 20. М. Иванов, 22. Йорданов, 75. Бру

Старши треньор: Антони Здравков

ЦСКА: 92. М'Боли, 5. Янчев, 6. Менди, 10. Марсиньо (7. Сидибе - 89'), 11. Милисавлиевич, 14. В. Илиев (к), 17. М. Петров (20. Косоко - 61'; 71. Карачанаков - 115'), 18. Чочев, 19. Ап. Попов, 21. В. Василев, 23. Гъргоров

Резерви: 99. Ст. Колев, 7. Сидибе, 8. Дюлгеров, 16. Витанов, 20. Косоко, 45. Долапчиев, 71. Карачанаков

Старши треньор: Стойчо Младенов

Жълти картони: Менди, В. Илиев, Чочев, Сидибе; Макриев, Ангелов, Туре



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов