Избрани Новини

С коледен концерт и благотворителен базар Хуманитарната гимназия в Благоевград изпраща 2013-та година

С вълнуващ коледен концерт Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград изпраща годината. Тържественият спектакъл събра вчера в зала Яворов стотици възпитаници и преподаватели от престижното училище, сред които беше и зам.-кметът на общината Валери Смиленов. В концертната програма звучаха коледни произведения като „Рождество“, “All I want for Christmas”, “Santa Claus is coming to town”, “Oh Santa”, както и българските фолклорни бисери „Руфинка болна легнала“, „Лено ле“ и „Дена слиза от горица“.

Директорът на гимназията Марин Митов изтъкна, че изминалата година е била успешна за училището, като са постигнати значителни успехи в научната, развойната, спортната и културната дейности. Той благодари на кмета Атанас Камбитов за стипендиите, отпуснати от община Благоевград на ученици от Национална хуманитарна гимназия.

Преди началото на концерта възпитаници на училището организираха благотворителен базар от ръчно изработени коледни картички, набраните средства от който ще се използват за лечението на техен съученик.

Сред официалните гости на тържеството бяха народният представител Даниела Савеклиева, представители на културните институти, преподаватели и общественици. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов