Избрани Новини

Малки коледари „полазиха” кмета Камбитов на Игнажден

Децата от целодневна детска градина № 10 „Мак” бяха първите, които влязоха в кабинета на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на Игнажден. Преди да прекрачат прага и да „полазят” кмета, децата изнесоха богата програма.  Кулминационен се оказа моментът, когато едно от децата потупа със сурвачка гърбината на кмета с пожеланието „Да има много деца в общината”. За хубавите наричания  кметът възнагради своя сурвакар.

В кабинета си кметът Камбитов почерпи с лакомства малчуганите и им подари книжки. Той им пожела  един ден те да са пазители на ключа на града  и ги разпита дали са писали писма до Дядо Коледа и дали са били послушни. Децата бяха единодушни, че са слушали и затова очакват с нетърпение подаръците, които белобрадият старец ще сложи под елхата.

Коледари от детските заведения посетиха и зам.- кмета на Благоевград по хуманитарни дейности Валери Смиленов, който също се погрижи те да получат заслужена награда за чистотата и искреността, с които орисват 2014 година за общината.

Според поверията на днешния ден се гадае каква ще е следващата година според това, който пръв ще влезе в къщата. Ако „сполезът“ е добър, то и в къщата през цялата година ще има благоденствие и успех във всичко.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)