Избрани Новини

Пищен коледен базар в помощ на болен младеж ще се проведе в Благоевград

Пищен коледен базар ще отвори врати тази неделя /22.12.2013г./ от 12. 00 часа на площад „Македония”. Жители и гости на Благоевград ще могат да разгледат и закупят картички, сурвачки, играчки за елха и още много интересни коледни изненади, изработени ръчно от джуджетата в Работилницата на Дядо Коледа. Тя започна работа на 9 декември във фоайето на община Благоевград и за две седмици деца на възраст между 5 и 10 г. от училища,  детски градини и Ресурсния център в Благоевград майсториха  картички, сурвачки, украси за елхата, маски, колачета и рисунки с коледно- новогодишни мотиви.

Празнична програма, подготвена от Куклен театър и Благоевградски младежки театър, със специалното присъствие на Дядо Коледа, ще забавлява малки и големи с песни, танци и забавни игри.  Фолклорни и тематични коледни сценки, гатанки и весели истории са подготвили артистите от Благоевградски младежки театър с ръководител Бранимир Митев. В благотворителния базар с ръчно изработени красиви картички ще се включи и Помощното училище "Св. Паисий Хилендарски".

Средствата от разпродажбата на коледния базар ще отидат за благотворителна цел за лечението на Тома Алмишев. Болестта не се покрива от здравната каса. На младия мъж е необходима процедура по присаждане на стволови клетки. За лечението са нужни 20 000 лв. според ценоразписа на българските онкологични клиники. В инициативата ще се включи и БЧК в Благоевград. Всички участници ще разположат изработените от тях материали в специално поставени къщички срещу Операта в града. Базарът ще продължи през целия ден, до изчерпване на количествата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов