Избрани Новини

Гърци и англичани окупират Банско за празниците

Липсата на естествен сняг не попречи на туристи от чужбина и страната да атакуват курорта Банско. През уикенда най-много са гръцките гости, повечето от които са младежи.

Над 5000 души от южната ни съседка ще посрещнат Коледа в града под Пирин планина, съобщава “Стандарт”. Поне 2000 вече са и англичаните, които изкарват ваканцията си в Банско. По-малко ще са нашенците, които по традиция на Коледа празнуват у дома си. „Сметките ни сочат, че курортът ще е пълен по коледните празници на 70-80%. Това означава, че над 10 000 ще предпочетат градът ни за своята коледна ваканция. Сега сме във висок сезон. Цените на нощувките се покачиха с близо 20%. Леглото в тризвезден хотел е над 40 лева, а в четиризвезден комплекс цената скача на 60 лева. Заведенията също се пълнят вечер”, заяви председателят на Туристическата асоциация в курорта Мариана Спасова.

Добрата новина за туристическия бранш е, че за Нова година всички места вече са заети. Интересът от гърци, руснаци, румънци, македонци, сърби, англичани и българи да посрещнат 2014 г. в града под Тодорка е огромен.

Над 15 000 туристи ще се веселят тогава в курорта, макар цените по това време да са най-високи, тъй като е сезон пик.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)