Избрани Новини

Веселин Методиев спечели шахматните турнири „Гран при на Благоевград”

Веселин Методиев спечели последния – четвърти, турнир от веригата “Гран при на Благоевград”. С тази победа той триумфира и в генералното класиране, съобщи e-79. Този турнир събра и рекорден брой участници – 32. Методиев приключи първи с 5,5 от 6 възможни точки. Втори остана Стефан Фотев с 4,5 точки, а трети е Кирил Ананиев със същия точков актив, но по-лош турнирен коефициент.

В генералното класиране Веселин Методиев триумфира с 36 точки. Марина Георгиева е втора с 24 точки, а трети с 22 точки е председателят на клуб ШК “Виктори” Марин Атанасов. Четвърти и пети с по 17 точки са Йордан Портокалски и Стефан Митев, а шести е Кирил Ангелов Георгиев с 16 точки.

За пета поредна година шахматен клуб “Виктори” организира тази верига от турнири. През тази година те бяха четири – по един на 3 месеца, докато предните години имаше и по 6 и по 12 турнира. Веднага след края на надпреварата, в присъствието на ръководството на клуба и много родители, ШК “Виктори” приключи годината с коледно тържество. На него бяха отличени всички деца, отличили се през отиващата си 2013 година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов