Избрани Новини

Апел за помощ – младежи от ВМРО – Гоце Делчев пострадаха в катастрофа

Ужасна трагедия сполетя структурата на ВМРО в Гоце Делчев, няколко дни преди светлите коледни празници. Двама младежи, членове на Организацията, преживяха тежка автомобилна катастрофа и понастоящем се намират в „Пирогов“ с много сериозни травми. В Гоце Делчев вече започнаха да се събират дарения за покриване разходите по лечението и операциите на двамата млади хора – Живка Караилиева и Георги Георгиев. Кутии за дарения са поставени в различни търговски обекти в града. ВМРО призовава за съпричастност и човещина към драмата на семействата на пострадалите. Нека всеки, който може да отдели каквато и да е сума за лечението на Живка и Георги, да се свърже с Богдана Боянчева, която отговаря на телефон 0894 937878.

Младежите се връщали от летището в София, откъдето посрещали Георги. Той се връщал за празниците от гурбет в Германия. Преди Гоце Делчев обаче колата им пада в крайпътно дере край Добринище. В резултат на това младежът има счупени прешлени и крак и му предстоят серия операции. Девойката е с тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизливи.

Само за първите им операции са необходими около 15 000 лв. За последващите интервенции и дългия възстановителен период след това няма яснота какви средства ще са нужни. До момента са събрани малко над 4000 лв. В дарителската кампания се включиха служителите на Енергото и на ВиК в града, Сдружението на предприемачите и „Ролман“, в чието предприятие работят майките на пострадалите младежи.

ВМРО разчита на добрината и съчувствието на своите структури из цяла България и на всички наши сънародници. Да помогнем двама будни и достойни младежи да се изправят бързо на крака!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов