Избрани Новини

Коледа гори калории

Животът

22-12-2013, 18:02

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

85 калории за 30-минутно украсяване на Коледната елха

 Около празниците от всички страни сме обградени с най-различни лакомства и е трудно да устоим на изкушението да не похапваме от тях. Не бива да се чувстваме виновни, тъй като по време на празничните приготовления можем също да изгорим калории. 

Всяко действие е от значение, а експерти изчислиха по колко калории можем да изгорим, докато извършваме „коледните“ дейности. И все пак – препоръчително е да се стремим да се движим повече, когато имаме възможност.

Когато пазаруваме и държим торбата с покупки например, горим 13 калории, ако покупките са в нас за 5 минути. 

По празниците се събираме със семейство и приятели – най-големият чар на това време от годината. Много често посрещаме и гости вкъщи. Експертите изчисляват, че когато сменяме спалното бельо за гостите си и дейността ни отнеме 15 минути изгаряме 40 калории. 

Дори с повече – 47 калории, можем да се сбогуваме, ако се редим на опашка за 30 минути, докато чакаме за любимите подаръци на децата например. А опаковането на подаръците – един от най-вълнуващите моменти, за 30 минути ни лишава от 48 калории. 

Когато украсяваме коледната елха, обикновено искаме тя да изглежда идеална, а понякога дори се налага да променяме украсата. Ако това занимание трае 30 минути, губим 85 калории. 

Подготовката в кухнята за един час, включително печенето на сладкишите, ни лишава от 150 калории, а като почистваме след гостите на следващия ден в рамките на един час изгаряме 191. 

А ако решим да се насладим на снега, в случай, че има такъв, и излезем навън с шейната, можем да се лишим от 238 калории за 30 минути при умерена интензивност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов