Избрани Новини

Ловна дружинка от симитлийско село отстреля 70-килограмов вълк

70-килограмов вълк отстреля ловната дружинка от симитлийското село Сушица. Глутницата вълци попаднали в полезрението на дружинката, която чакала на пусия в местността Татарчица в гората край село Сушица. На лов в наслучната неделя излезли 15-тина от дружинката, председателствана от Владимир Воденичарски.

38-ма ловна дружинка от село Сушица наобикалят гората всяка събота и неделя в сезоните за ловуване и всеки ден, откакто са почивните дни. Отдавна нямали ценен улов. Наслучният ден се оказал неделя, в слънчев следобед. Когато глутница от 6-7 вълка прекосили полезрението на ловците от Сушица. Настанала голяма стрелба. Ценният трофей паднал под обстрела на кметския наместник на село Сушица Георги Митрев. „Голяма тръпка е. Може цял живот да ловуваш и вълк да не уцелиш”, казва Георги Митрев, който наследил спортния лов от баща си. освен за дружинката, отстрелян вълк е голям успех и за десетките стопани в района.

За ценния трофей дружинката от село Сушица е наградена с бравче и овен от двама стоковъди в селото. Крехките животни, награда за отстреляния вълк, ще съберат 38-ма ловна дружинка от Сушица на обща трапеза в първите дни на 2014 година.

До тогава трябва да е готов и трофеят от кожата вълка, паднал от патрона на стрелеца, пръв сред равни в село Сушица- Георги Митрев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов