Избрани Новини

Цигарени босове заплашили с бомба кандидат за шеф на митница Югозападна

Крими

30-12-2013, 19:03

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бомба избухна в центъра на София

Цигарени босове са поръчали взрива пред дома на митничаря Веселин Петков, който избухна в събота вечерта в София.

Според тях целта на експлозията е била не да убие Петков, а да го дискредитира като човек, близък до крими контингента. Престъпниците са избрали и изключително точно момента, в който е трябвало да избухне бомбата. Адската машина е била пусната в действие няколко дни след решението на Петков да се кандидатира за шеф на митницата в Благоевград.
Със злепоставянето му цигарените босове са имали за цел да го отстранят от битката за ключовия пост, тъй като са се опасявали, че ако той спечели състезанието, може да им създаде сериозни неприятности, залавяйки нелегалните пратки с цигари.

Преди няколко дни, около конкурса за ръководители на 8 дирекции на митниците се заформи огромен скандал. Конкурсът бе обявен навръх Рождество Христово, а кандидатите имаха на разположение едва 5 дни, за да представят своите документи и да изложат концепциите си за управление. Обявата бе пусната само в един столичен ежедневник и на трудно откриваемо място в сайта на държавната институция.

Преди месеци за временен шеф на митницата в Благоевград бе определен Стефан Стефанов, който според негови колеги не е особено надежден при контрола на пратките с цигари, преминаващи през митницата, разкри още pik.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)