Избрани Новини

Мелничен комбинат в Симитли?

До няколко месеца започва изграждането на мелничен комбинат в Симитли. Това съобщи кметът на Симитли Апостол Апостолов .По думите на градоначалника, инвестицията ще бъде реализирана от крупни зърнопроизводители.

„Община Симитли обръща все по-голямо внимание на частните инвеститори според кмета на общината Апостол Апостолов. Ние сме подали ръка на бизнеса не само от Симитли и района, но и от цяла Европа, защото вече имаме инвеститори и от Холандия, от Италия, от Русия”, разказа той пред БТА.

Холандска фирма, която е част от голяма компания в своята страна, прави шлюзове за инсталации за отпадъчни води. Руска фирма в момента започва производство на лампи за т. нар. LED-осветление, което е сред най-модерните, много икономично и търсено, допълни Апостолов.

Италианци, които са от седем-осем месеца в общината, подготвят предприятие за пелети, а също ипредприятие за подправки за пици - едно традиционно за страната им производство.

По Програмата за развитие на селските райони в промишлената зона на Симитли, създадена на територията на бившето военно поделение, вече работят модерен сладкарски цех, както и цех за сладоледи.

Кметът на общината съобщи, че след няколко месеца в Симитли започва строителството и на мелница. Тя ще бъде изградена от известни бизнесмени, които се занимавали със зърнопроизводство, и са решили да я построят в родния си край. Това по думите на Апостолов ще бъде огромна инвестиция за Симитли, за което той им благодари, защото бизнесът им не е в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов