Избрани Новини

Цифровизацията остави стотици без телевизия в новогодишната нощ в Кюстендилско

Новините

02-01-2014, 08:24

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лично ще следя цифровизацията, обеща Папазов

Хората в отделни общини в Кюстендилска област продължават да имат проблеми с телевизионния сигнал три месеца след спирането на аналоговата телевизия.

В община Трекляно, която се намира до границата със Сърбия, местните хора разчитат на сателитни чинии за да гледат телевизия, съобщава БНТ. Жителите на най-малката община у нас казват, че не могат да хващат телевизионния сигнал, въпреки монтираните декодери. “Откак минахме на цифровизация, нямаме канал. Слагахме и декодери, не се лови нищо. Няма кой да ни даде обяснение тука. Братовчед ми идва вчера – 15 програми лови в Княжево без нищо, само с телевизора”, оплака се местен жител.

300-та жители на общината, които остават да живеят в откъснатия и отдалечен край и в зимните месеци, когато екранът е единственото забавление, са монтирали сателитни чинии на къщите си. Местните хора недоволстват, че във времето на високите технологии са лишени от правото си да гледат безплатна телевизия и то по време на новогодишните празници. Те обаче не очакват проблемът да бъде решен скоро и затова предпочитат да плащат, но да имат сигнал в домовете си.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)