Избрани Новини

Почерпени неврокопчани едва не възпламениха цял квартал

Компания от добре почерпени приятели на неврокопския инвалид Славчо Шингов за малко не подпали цял квартал от 6-7 навързани една за друга къщи на ул. "Димо Хаджидимов" в Гоце Делчев.

Огнените пламъци лумнали в къщата на Шингов към 18,30 часа вчера от газова бутилка, която се подпалила, докато се приготвяли новогодишните ястия.

Запознати коментираха, че вместо да изгасят пламъците, солидно почерпените гости на Славчо Шингов започнали да ритат пламналата бутилка по пода, за да я изхвърлят навън. Така се запалили подът и гредоредът на къщата.

Уплашена, групата избягала и оставила неподвижния мъж сам в горящата му стая. Благодарение на светкавичната реакция на огнеборците от Гоце Делчев пожарът бил потушен. Славчо Шингов бил изнесен в одеало от пожарникарите и закаран в МБАЛ "Иван Скендеров".

За щастие той няма обгаряния по тялото, но тъй като бил обгазен, е оставен в болницата за наблюдение, пише infomreja.

От противопожарна охрана потвърдиха за възникалия часове преди новата година пожар, както и за опасността да бъде опожарена цялата редица от къщи на фамилиите Койкови, Гюргайкови, Шиндови, Ласкови и други от пиянското безрасъдство на гостите, които си поканил Славчо Шингов за посрещането на 2014 година.

Мъжът се придвижва в града с инвалидна количка. За него се грижи личен асистент. Негови приятели често му гостували, неведнъж организирали в дома му пиянски оргии, от които съседите вдигнали ръце. 

"Благодарим на момчетата от пожарната служба в Гоце Делчев, които спасиха нас и къщите ни и не позволиха новата година да се превърне в черна за нас. Пожелаваме им здраве и късмет в семействата и в работата им", коментираха уплашените от преживения ужас в новогодишната вечер съседи на Славчо Шингов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов