Избрани Новини

Собствениците на ски зони в Картала в паника от липсата на сняг тази зима

Липсата на сняг е на път да провали ски сезона на Картала над Благоевград.

От началото на есенно-зимния период в местността Бодрост е валял сняг само веднъж. По-студеното време през декември успя да задържи снежната покривка от 15 сантиметра само до Коледа. В последните дни на миналата година и началото на 2014 година снежна покривка по пистите почти няма. Не по-различно е положението и в другите зимни курорти, като от туристическия бранш признаха, че сезонът може да бъде провален напълно, пише struma.com.

Все пак собствениците на ски зони се надяват времето да е благосклонно към тях и пистите тепърва да се напълнят с туристи. Успокоение за бранша идва и от прогнозите на метеоролозите. Въпреки че тази зима се оказва най-безснежната от началото на века, синоптиците обещават сняг по курортите след средата на януари. Въпреки че няма сняг и липсват туристи лифта на ски зона Картала работи на пълни обороти. 

Собственикът на ски зона Картала Илия Ризов все повече обмисля вариант със закупуване на оръдия за изкуствен сняг. Те биха могли да решат усилващият се през годините проблем с липсата на сняг. Освен че няма любители на ски в курорта, без сериозна снежна покривка ще бъдат провалени и голяма част от състезанията от календара на БФ Ски. Федерацията е предвидила три състезания за купа Картала, през месеците януари и февруари, за деца, юноши, девойки и ветерани. Управата на зоната и любителите на ски-спорта се надяват, че съвсем скоро времето ще стане подходящо за ски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов