Избрани Новини

С тържествен ритуал Стара Загора почете Христо Ботев

Стара Загора Лайф

06-01-2014, 14:55

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Община Стара Загора организира тържествен общоградски ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 166-та годишнина от рождението на Христо Ботев.

В словото си пред паметника на поета-революционер в парк “Митрополит Методий Кусев” кметът Живко Тодоров отбеляза значимостта на краткия му, но славен житейски път и призова по-често да се връщаме към думите и делата му.
Днес повече от всякога имаме нужда от Ботев и неговия завет, че има общочовешки ценности по-велики от личното благоденствие, че съществува морал с непреходни критерии– белег на доброто, на жизненото, на истински човешкото общество. В свят, в който антиморалът лесно си проправя път към душите на все повече хора, а неморалното се превръща в пример за все повече млади хора, Ботев и другите велики личности на България могат да бъдат нашето спасение, каза Живко Тодоров.
В ритуала участваха военният духов оркестър, знаменна група и почетен караул на Втора Тунджанска бригада. Прозвучаха стихове на поета в изпълнение на актьора Христофор Недков.
Пред паметника на Ботев бяха поднесени венци и цветя от името на Община Стара Загора и Старозагорския военен гарнизон, областния управител, Общинския съвет, представители на обществени организациии, политически партии и граждани.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов