Избрани Новини

Румен Събев „спаси” кръста в Банско

Символичен ритуал по Спасяването на Богоявленския кръст бе извършен на фонтана в центъра на Банско

Иконом Георги Касапинов благослови присъстващите граждани и гости на Зимната столица на Балканите, а Румен Събев „спаси” кръста и получи дар - иконата на Св. Йоан Кръстител.

Кметът на общината Георги Икономов и председателят на Общински съвет Владимир Колчагов първи целунаха Богоявленския кръст и получиха благословия за здраве и успехи, последвани от стотиците събрали се на централния площад в курортния град.

В Банско тържествата по случай големия християнски празник започнаха още в съботния ден с концерти на народната певица Мария Ненова. В неделния ден гражданите и гостите на града имаха възможност да се порадват на изпълненията на самодейците от гр. Добринище - женска група за автентичен фолклор „Пирински здравец”, женски танцов състав „Пирински полъх”, смесена фолклорна група „Десилица”, детски танцов състав „Добринищенче”, фолклорна група „Пирински гласове”, фолклорна група „Росна китка”. Празникът приключи с кръшни хора, на които се хванаха и много чуждестранни туристи.

Туристически сезон в Банско е в разгара си. Очакванията са Зимен курорт No 1 на България за 2013 г да бъде посетен от значителен по-голям брой туристи в сравнение с миналата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов