Избрани Новини

Община Благоевград подобрява квалификацията на служителите в администрацията по проект

Служителите на община Благоевград повишават своите знания и умения по проект, представен днес от общинското ръководство

На срещата присъства екипът с ръководител главния секретар на община Благоевград София Янчева, общински служители, кметове и кметски наместници от общината.

Основната цел на проекта е да се повиши  квалификацията на служителите в администрацията, което ще доведе до подобряване на  административното обслужване в  общинската администрация за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост. Продължителността на проекта е една година, от 10 май 2013 до 10 май 2014 година. Неговата обща стойност е 89 989 лева, като той е 100 % с еврофинансиране. По време на реализирането на проекта ще бъдат осъществени различни дейности, сред които чуждоезиково обучение, стратегически мениджмънт в държавната администрация, превенция на корупционния риск, делова етика, усъвършенстване на вътрешната комуникация и други.

Някои от дейностите вече са факт. В момента протича курс за обучение по гръцки език, който е избран със специфична цел. Според екипа, гръцкият е важен поради близостта ни с Гърция, туристите, които посещават града, бъдещи връзки и взаимоотношения между Благоевград и съседните ни общини, бъдещ бизнес и проекти.

Според ръководителя на проекта София Янчева квалификацията на служителите ще доведе не само до бързо обслужване на гражданите, но и до безупречност, точност и коректност. Това от своя страна ще създаде приятна обстановка, която ще предразполага благоевградчани да гледат на общината като на място, където работят истински професионалисти.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов