Избрани Новини

Самоубиецът от вчера с комоцио

71-годишният Здравко Митов, прострелял се вчера с газов пистолет в ранчото му до животинския пазар в Благоевград, е с комоцио

Към 16.30 вчера Митов, бивш военен, се простреля зад входната врата на ранчото си точно един месец, след като заля с бензин и опита да запали адвокат Юлия Ангелова в кантората й в центъра на Благоевград. Ангелова била адвокат на съпругата на Митов при бракоразводното им дело, приключило преди 14 години.

Продажбата на семейния апартамент от съдия изпълнител накарало Митов "да изпуши" и да се опита да запали адвоката. Просто не е успял да запали запалката с намокрените си от разлетия бензин пръсти.

Самопрострелялият се Митов е нарушил определената му от съда след опита за запалване мярка "домашен арест". Изтърпявал я в дома за възрастни хора в Старо Струмско. Не е ясно кога е напуснал социалния дом и отишъл в ранчото си, което се намира на около 1.5 километра от него. Митов опрял пистолета на около 3-4 сантиметра над лявото си слепоочие и натиснал спусъка. Изстрелът чули съседи на Митов, които го открили зад входната врата на оградата на ранчото му. Дежурният лекар в ЦСМП, отзовал се на повикването от 112, просто ритнала настрани пистолета.

71-годишният бивш военен е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с кървяща от изстрела рана. Засегнат е кръвоносен съд. Входната рана е разкъсала кожата в кръг с диаметър 3 сантиметра. Около нея имало типичното изгаряне от барутните частици в газовия патрон. Което означава, че изстрелът е произведен от упор с лявата ръка. Митов бил контактен, но не отговарял на въпросите на лекарите и полицаите. С комоцио снощи в 18 часа пострадалият е настанен в отделението по хирургия на МБАЛ, съобщава БГНЕС

 Вчера Митов, който е диабетик и има и други заболявания, оцеля при изстрел от упор. Освен това е и вече "на възраст". По неофициална информация е оставил в ранчото си предсмъртно писмо. На няколко пъти Митов казвал, че ще се самоубие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)