Избрани Новини

Близките на открития в кома в Гоце Делчев дариха органите му след неговата смърт

С дарените от близките на Борис негови органи са спасени три човешки живота с извършени две бъбречни и една чернодробна трансплантация

Сагата с намерения в кома и с тежка черепно-мозъчна травма млад мъж пред дискотека в Гоце Делчев, който дни по-късно почина в столичната болница "Токуда", приключи.

Вчера 32-годишният Борис Богданов е бил погребан в Монтана, а органите му, по решение на близките му, са били дарени за донорство.

На 4-и януари Богданов бе намерен в безпомощно състояние на паркинга зад Дома на културата, който е в близост до дискотека "DOPE", бившата "Бандера Роса".

Оказа се, че мъжът, който два дни по-късно издъхна в болница "Токуда", е бил от Монтана, но в Попово имал жилище и строителна фирма.

С дарените от близките на Борис негови органи са спасени три човешки живота с извършени две бъбречни и една чернодробна трансплантация, пише “Инфомрежа”.

Според вече изясняващите се причини за посещението на Богданов в Гоце Делчев стана ясно, че той е бил в града в служебна командировка. Пристигнал в Гоце Делчев в първия работен ден след новогодишните празници по служебни дела и имал уговорена среща със задържаната в хода на разследването група от село Сатовча. 

От дискотеката бяха категорични, че мъжът от Монтана през цялата вечер е бил на масата на мъжете от Сатовча. Пили са доста, след което се скарали и охраната ги помолила да напуснат заведението и да разрешат спора си навън.

Според задържаните не е имало ръкопашен бой. Саморазправата се изразявала в блъскане, при което Бисер Богданов паднал и най-вероятно така е получил тежката си черепно-мозъчна травма. 

Така се потвърди информацията от медиците от гоцеделчевската болница, че не са установени следи от насилие и побой по тялото на 32-годишния мъж.

В ареста на РУП - Гоце Делчев се озоваха и бяха разпитани всички от компанията на Богданов във фаталната нощ, трима от които бяха освободени след изтичането на 24-часовото им полицейско задържане. Мярката бе удължена на 72 часа за останалите двама - 18-годишният Филип Филипов и 20-годишния Веселин Джулджов, за доразследване и до излизането на резултатите от аутопсията на трупа. 

При съдебномедицинската експертиза е било установено, че починалият млад мъж е имал старо заболяване, изразяващо се в мозъчен хематом. Заболяването се активирало и причинило смъртта му в резултат на падането му при скандала със сатовчанската група младежи.

Срещу освободените обаче Филип Филипов и Веселин Джулджов ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост със смекчаващи вината обстоятелства, а именно болестта на починалия.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)