Избрани Новини

Биатлонистите от ски клуб „Банско” с нова „доза” успехи

Дебют в Световната купа в германския биатлон – център Оберхоф направиха Димитър Парталов, Васил Чорбаджиев и Райна Коюва, като най-добре се класира в спринта Димитър Парталов, заемайки 73 – то място. След старта, за да попълнят отбора за Европейска купа, Парталов и Чорбаджиев веднага отпътуваха за италианския курорт Мартел, където заедно с Дафинка Коева и Даниела Кадева стартираха в двата спринта.

Васил Чорбаджиев спечели първите си точки IBU, като се класира 36, а Парталов, Коева и Кадева заеха съответно – 55, 57 и 71 място. На 11 и 12 януари състезателите на СК ”БАНСКО”, които са и студенти в ЮЗУ – гр.Благоевград, се представиха много добре в Шестия кръг от състезанията за ЕК, като в спринта Коева зае 42 място, а в индивидуалния старт Даниела Кадева, Димитър Парталов и Васил Чорбаджиев заеха съответно - 42, 41 и 47 място. По същото време в германския комплекс Руполдинг, Михайл Клечеров и Иван Златев взеха участие в състезанията за Световната купа по биатлон. Изключително добре се представи Михаил Клечеров на първи пост на щафетното бягане. Независимо от възникнал здравословен проблем, Иван Златев успя да придвижи нашата щафета от 22 на 18 място.

В момента Българският национален отбор пътува за поредния кръг от Световната купа в Антхолц – Антерселва, Италия, съобщават още от пресцентъра.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)