Избрани Новини

Борисов: Безсилието на БСП и ДПС вади Местан от равновесие

Твърденията за коалиция с Първанов са нелепи и невъзможни

Безсилието на БСП и ДПС да решат вътрешните си проблеми явно вади г-н Местан от равновесие. Защото само преди месец неговият заместник-председател в ДПС и заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров беше подведен под съдебна отговорност за корупция в огромни размери. Това написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. По думите му твърденията за коалиция между него и Първанов са нелепи и невъзможни. Само му напомням на Местан, че точно ГЕРБ проведохме процедура по импийчмънт на президента Първанов и тогава ДПС и БСП не се
посвениха да гласуват в негова защита. Явно тогава покойният Мишо Бирата не беше пречка за тяхната подкрепа, пише още лидерът на ГЕРБ.
Той напомня на Местан, че вторият мандат на Първанов е осигурен точно с подкрепата на ДПС. С президента Първанов аз не съм имал срещи, от времето когато е бил президент. Странно обаче как в някои явно много информирани медии започват да се цитират СРС-та за подобни срещи и разговори и аз продължавам да настоявам компетентните органи да се занимаят с тази информираност на определени лица в ДПС и техните патерици, изтъква Борисов.
Единственото, което съм си позволил да коментирам по адрес на АБВ, напомням на Местан, е че на фона на тези истински подкрепи от тяхна страна в различни избори, аз съм си позволил единствено да кажа, че за ГЕРБ е много сериозен противник проект, в който участва човек, който е бил два мандата държавен глава, вътрешният и външният министър на правителството на Тройната коалиция, както и кметове на различни населени места, подчертава в статуса си Борисов.
Нещо повече, за да няма спекулации, напомням, че винаги съм признавал лидера на ДПС Ахмед Доган като най-успешният политик, имайки предвид най-много пъти мандатоносител. Както и бях от първите, които поздравиха Сергей Станишев при избирането му за президент на ПЕС, допълва още той.
Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че това не означава, че има коалиция между хидроинженерството и Хохегер или източването на стотици хиляди евра от страна на заместник-председателя на ДПС и на Народното събрание Христо Бисеров, защото проекти като „Цанков Камък” и „Белене” също биха могли да бъдат заглавия на коалиции.


Във Фейсбук Борисов пише:
Напомням на Местан още, че когато в парламента наш депутат обиди него и личния му живот, аз лично му се извиних и направихме това и от трибуната на парламента. Надявам се доброто възпитание, политическата етика и зачитането на лидерите на отделните партии да се възвърне в нашия политически живот. Като пример за моето поведение ще посоча, че след като получих писмо от председателя на „Атака” Волен Сидер, в което той иска моето мнение за изразните средства и епитетите, с които евродепутатът Славчо Бинев говори по негов адрес, само един час след това осъдих поведението и тона на евродепутата Бинев. Още веднъж призовавам – нека се уважаваме. Всеки от нас е лидер на партия, подкрепена от стотици хиляди български граждани, нека да уважаваме техния глас.


Статуса във Фейсбук на лидера на ГЕРБ можете да видите тук.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов