Избрани Новини

БСП-Благоевград: „АБВ” ще отнеме гласове от левия електорат, това е непочтено и достойно за съжаление

За общинската организация тези събития са повод за мобилизация , сплотяване на редиците и единодействие

Общинският съвет на БСП - Благоевград заяви своето становище по повод намерението на „АБВ” за участие в тазгодишните европейски избори на 25-ти май т.

Ето какво заявиха от общинската организация:

„Когато според социолозите и нагласите в обществото БСП е на прага на убедителна победа на изборите за европейски парламент, което ще я върне на лидерското място сред политическите сили в страната, инициативата на АБВ обявена от нейния водач Георги Първанов е неприемлива и достойна за съжаление. Защото без съмнение ще отнеме гласове от левия електорат.

В партията е в ход уставна процедура за номиниране на депутати за европейския парламент , която ще приключи през м. февруари с решение на конгреса. Ивайло Калфин е сред номинираните от основните организации и вероятно щеше да бъде в челото на нашето предложение до конгреса. Отводът му и писмото до НС на БСП силно ни озадачиха и предизвикаха гневна реакция сред редовите социалисти. Калфин независимо, че не е член на БСП е политик, в който нашата партия е инвестирала твърде много и не веднъж е давала доверието си за него. От тази гледна точка постъпката му е укорима в морално отношение и недостойна в политически план. Мотивите му намираме за неуместни.

Като не отричаме правото на всеки да взема сам решения относно своето политическо бъдеще, считаме, че активизирането на АБВ в настоящия момент и стремежът да се привличат лица от БСП вреди на единството на партията .

За общинската организация тези събития са повод за мобилизация , сплотяване на редиците и единодействие. Само така ще минимизираме негативното отражение, което ще има паралелната листа за изборния резултат.

Изразяваме увереност в зрелостта и правилната политическа преценка на Благоевградските социалисти и в крайната убедителна победа на БСП на изборите за европейски парламент.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов